Shoutul Harokah-Palestina tercinta

Tuesday, April 26, 2011

Bandar MelLineum


sem april 2010/11 baru jew bermula 2 minggu yang lepas......
dalam masa 2 mggu mcm2 berlaku kat sini, pelik gak mase kat
BJ dulu xde perkara mcm niew nk berlaku.... kehendak tuhan
tuk ia berlaku....kunfayakun....
sem niew ade dua subjek jew, tp x best coz dua2 subjek
kuantiti dalam klas ramai giler....
tak tau la knp die nk wat mcm ue, nk jimat duit kowt.... syarikat
dh bankrap???? dak niew bayar gak yuran pengajian....
ape la nak jadi... satu kelas ade la dalam 90 paling ckit,
paling banyak plak 200.... isk2... dh macam sardin dh dlm kelas ue...
dengan susunan kerusi yang x betul....
kalu dh tau kelas ue kecik susun biar la releven sikit...
niew tak dalam satu klas ade dua
whiteboard yang berlainan arah... pelikkan....
itu lah berlaku pada budak yang amik bus computer...
dalam sem niew jugak perkara baru yang aq
perlu sesuaikan diri adelah kelas yang 6 jam,huhuhuhuh....
member aq cakapa dah macam seminar dh....
first kelas aq lec ajar 3 bab skali huh.....
aq pown xtau masuk k tak la ape yang die ajar...
kalu interested x pe gak...
rase memang x ter capai la objektif sebab apew
di wajibkan pengajian islam niew....
mcm nila bila pemimpin ambil mudah...
perkara yang perlu di utamakan x diutamakan...
bila orang kate niew salah...
cuba la fikir mcm mane la x diketawakan oleh negara lain...
sebab semua yang fakta telah di reka cipta
sendiri oleh pemimpin yang berkuasa....
dulu bila kata surat khabar cikgu cakap
fakta yang tepa dan telus...tapi la nie....
fakta atau sejarah telah di permainkan...
yang tak nak tau terus jew ikut...
kawan2 kita sekarang dah xleh nk percaya
sgt kat media massa... sume tipu...
xleh percaye seratus peratus...
kalu nk tau pi tanya sendiri...
tengok sumber2 lain...
huh emosi lak post kali niew.....
hehehehehe...
yang best nyew kali niew....dpt jumpe mcm2 orang....
maklum la, kalu dh 200 orang satu klas...
bak kate pepatah banyak orang banyak ragamnye....
sem niew jugak aq duk ngan member satu course,
harap kami dapat terus bersama selama mana di izinkanNYA....
semoga mereka taklah berkecil ati sesama mereka...
YA Allah eratkanlah hubungan antara kami ini...amin....

Friday, January 21, 2011

Terbaik


perkataan yang baik adalah "ALLAH"

lagu yang merdu adalah AZAN

novel yang menarik adalah "AL-QURAN"

Senaman yang baik adalah SOLAT

diet yang mujarab "PUASA"

pelembagaan yang terbaik adalah "PIAGAM MADINAH"

pemimpin yang terbaik RASULLAH

agama yang terbaik adalah ISLAM

muhasabah yang berkesan AL-QURAN

umat terbaik adalah UMAT MUHAMMAD

negara yang terbaik adalah MADINAH


Wednesday, January 5, 2011

Selamat Datang 2011




selamat tahun baru kepada sahabat2 blog sekalian....

terima kasih kerana ingin singgah sebentar ke laman blog saya

tajuk kali ini adalah tentang PILIHAN RAYA KAMPUS

sebelum itu saya ingin bertanya kepada

mahasiswa atau bakal mahasiswa

adakah anda tahu adanya pilihan raya kampus ini?

apakah fungsinya?

kesannya kepada mahasiswa?

kebanyakan mahasiswa lanie tidak tahu kewujudan

dan tidak mengambil endah tentang pilihan raya kampus,

perkara ini tidak boleh di biarkan

jika mahasiswa melakukan seperti yang di sebutkan

diatas, mereka mungkin tidak mendapat kebajikan yang

sepatutnya didalam sesebuah kampus itu sendiri.

saya maksudkan kebajikan adalah, mahasiswa

perlu membayar yuran pendaftaran yang mahal

kemudian kita tidak tahu kemanakah duit

itu dilaburkan atau diagihkan.

mahasiswa yang membayar sepatutnya

mahasiswa jugalah yang akan mendapat faedahnya

perkhidmatan universiti yang tidak lengkap,

tidak profestional dan macam2 lagi.

tujuaan PRK ini untuk memilih wakil pelajar

yang dapat mmenjaga kebajikan kesemua pelajar

didalam universiti itu. jika kita tidak tahu siapa

wakil kita, maknanya kita telah kehilangan kebajikan

didalam universiti.